La primera acció poètica serà el projecte “Joves a versos”. Es tracta d’una activitat que implica a l’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut Martí l’Humà i els de 3r i 4t d’ESO del Col·legi Mare de Déu de la Serra de Montblanc. L’activitat té com a objectiu potenciar i difondre les manifestacions culturals i artístiques juvenils, així com donar visibilitat a la poesia amb nous llenguatges audiovisuals més propers a les noves generacions. Skip to main content
Notícies

Programa d’actes del Dia Mundial de la Poesia de Montblanc

By 14 març 2023No Comments

L’Ajuntament de Montblanc organitza un programa d’actes per a celebrar el Dia Mundial de la Poesia que tindrà lloc el dia 21 de març i al llarg de tota la setmana.

La primera acció poètica serà el projecte “Joves a versos”. Es tracta d’una activitat que implica a l’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut Martí l’Humà i els de 3r i 4t d’ESO del Col·legi Mare de Déu de la Serra de Montblanc. L’activitat té com a objectiu potenciar i difondre les manifestacions culturals i artístiques juvenils, així com donar visibilitat a la poesia amb nous llenguatges audiovisuals més propers a les noves generacions. Les persones joves que hi participin voluntàriament hauran d’escriure un vers original i genuí que es gravarà i es penjarà a les xarxes socials al llarg de tota la setmana.

Al llarg de tota la setmana prèvia, les famílies penjaran poemes i versos als vidres de la Biblioteca. El mateix dia 21 de març a les 18.00h a la Biblioteca, es farà la presentació del resultat del projecte “Joves i versos”. Seguidament, hi haurà una lectura del poema del rector de Vallfogona de Riucorb en diferents idiomes, i explicació de fets i anècdotes de la vida del rector de Vallfogona a càrrec de l’Escarritx. Aquest acte es farà amb l’acompanyament musical de l’alumnat de l’Escola Municipal de Música de Montblanc.

Finalment, el divendres 24 de març a partir de les 17.30h, aquells que ho desitgin podran pintar i escriure poemes i versos als vidres de la Biblioteca Comarcal.

El programa, impulsat per la regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Montblanc, s’adhereix als actes de commemoració del Dia Mundial de la Poesia que organitza la Institució de Lletres Catalanades. Les activitats s’han organitzat conjuntament amb la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles i l’Associació Escarritx de Montblanc. També hi ha participat l’Oficina Jove de la Conca de Barberà, així com els col·legis i instituts del municipi.

 

Leave a Reply