Networking

El Networking és un espai anual per donar a conèixer als joves de les oportunitats professionals existents al territori, també facilita la inserció laboral i social de les persones joves.

Prevenció i primers auxilis

Un dels programes més veterants de l’Oficina Jove, son les xerrades sobre primers auxilis, les quals engloben la prevenció d’accidents i les conductes de risc pels alumnes de 3r d’ESO dels Centres de Secundària de la comarca.

Les xerrades-taller son impartides pels professionals del cos de Bombers de la Generalitat.

La Carpa al Pati

Espai participatiu, informatiu i sensibilitzador als centres d’educació secundària i Batxillerat de la Conca de Barberà. La Carpa és itinerant, un cop al mes se situa al pati del centre educatiu i en cada ocasió tracta una temàtica de manera monogràfica. Els alumnes, durant la seva hora del pati s’acosten a la carpa i participen de les propostes. L’objectiu d’aquest projecte és donar a conèixer els recursos, serveis i les activitats juvenils existents a la comarca i dotar els joves d’una informació contrastada, integral i veraç sobre qualsevol aspecte d’interès juvenil.

Transport nocturn

Des de l’any 2006, tres autocars recorren la comarca en destinació al poble que acull el Transport Nocturn i que celebra la seva festa Major Jove.

El Transport Nocturn vetlla per la seguretat i la integritat dels seus usuaris, majors de 16 anys.

Projecte intergeneracional "Aprenem Junts"

“Aprenem Junts” és un projecte intergeneracional orientat a promoure l’intercanvi i transmissió de coneixements, competències i valors mitjançant experiències de relació i cooperació entre persones de diferents edats per tal de contribuir a la cohesió social, l’arrelament i el desenvolupament comunitari.

Som-hi! Tresors amagats a la Conca de Barberà, casos d'èxit empresarial

L’any 2011 l’Oficina Jove de la Conca de Barberà va iniciar la col·laboració amb la UOC per portar a la comarca unes xerrades per a persones emprenedores. Aquestes xerrades les imparteixen professionals que alhora són docents de la UOC amb currículums punters del màrqueting empresarial i amb molts coneixements i experiències a nivell internacional.

Al mateix temps s’ofereix a les persones assistents un col·loqui d’experiències properes d’èxit empresarial .

Emociona't, educació en l'optimisme intel·ligent

Proposta educativa i transversal que treballa principalment les emocions: l’autoestima, l’assertivitat i l’autoconfiança en un mateix.  Cursos per a les persones que eduquen, xerrades per a famílies amb fills i filles adolescents i tallers motivacionals per a les persones joves.

Mostra d'Art Jove

Espai de creació i divulgació de l’art realitzat per a les persones joves.

Arrelament a la Conca

Una de les línies de treball de l’Oficina Jove és treballar perquè les persones joves de la comarca tinguin oportunitats per assolir el seu projecte vital a la Conca de Barberà. Treballar per afavorir aquest arrelament amb el Joc de l’Oca, Si lo se no bingo!, Piscineja, Jocs tradicionas, Chillout saludable…, és imprescindible per a l’Oficina Jove.

Formació a les entitats

Durant el primer trimestre de l’any s’organitza una activitat formativa destinada a les persones dirigents de les associacions per tal d’empoderar-los en la gestió del dia a dia de l’entitat.

Els temes que es treballen en les activitat formatives parteixen de les necessitats de les entitats.