Skip to main content
Notícies

Un estiu ben viu a la Conca de Barberà malgrat la pandèmia

By 8 octubre 2020novembre 25th, 2020No Comments

Els ajuntaments, les entitats juvenils i l’Oficina Jove de la Conca de Barberà han apostat aquest estiu per oferir propostes compatibles i adaptades a la nova normalitat.

Malgrat ser un any excepcional a causa de la pandèmia, Joventut ha aprofitat el més petit bri de llum per dur a terme activitats pels i per a les joves de la comarca. Els ajuntaments, les entitats juvenils i l’Oficina Jove de la Conca de Barberà han apostat aquest estiu per oferir propostes compatibles i adaptades a la nova normalitat.

S’han realitzat 9 setmanes de la Joventut amb prop de 100 activitats culturals, lúdiques, musicals i gastronòmiques. Al mes de juliol es va dur a terme el Faistiu a l’Espluga de Francolí, i al mes d’agost s’han dut a terme setmanes de la Joventut a Vimbodí i Poblet, Solivella, Sarral, Barberà de la Conca i Blancafort. En elles, s’ha tingut molta cura dels espais, escollint preferiblement aquells que permeten limitar l’aforament i utilitzant cadires i taules per a assegurar la distància de seguretat. S’han evitat aglomeracions i s’ha tingut control de les persones participants per poder-les localitzar en cas d’haver-hi un positiu entre els assistents. Això s’ha fet amb la realització d’inscripcions per a quasi totes les activitats.

L’Oficina Jove ha dissenyat i organitzat Stop Barreres, una activitat per a sensibilitzar sobre les barreres arquitectòniques que hi ha als municipis de la comarca. S’ha realitzat a Sarral, Solivella, Vilanova de Prades i Vimbodí i Poblet amb més de 80 participants. S’ha dut a terme en col·laboració amb Meritxell Lorca, una persona invident de la comarca que ens ha ajudat a sensibilitzar a la població amb la seva experiència de superació personal.

Una altra activitat que ha tingut lloc a uns quants municipis és la pastanaga assassina, un joc de rol que aquest any ha tingut algunes modificacions per tal d’adaptar-se a les mesures sanitàries. Aquestes modificacions han sigut, principalment, l’ús d’una pistola d’aigua enlloc d’una pastanaga per assegurar els 2 m de distància i la utilització d’una APP per gestionar la partida. S’han organitzat partides a Rocafort de Queralt, Santa Coloma de Queralt, Sarral, Solivella i Vilaverd, i hi han participat prop de 100 joves.

Barberà de la Conca, Montblanc, Santa Coloma de Queralt i Sarral han apostat pels casals o campus joves adreçats específicament a persones de 12 a 17 anys. No tots els casals s’han pogut realitzar, però s’ha fet un gran esforç per oferir aquest recurs juvenil als municipis. En aquest sentit, l’Oficina Jove de la Conca de Barberà ha assessorat a desenes d’empreses i entitats de la comarca al llarg del mes de juny i juliol per a resoldre dubtes sobre la realització d’activitats de vacances amb infants i joves, tenint en compte la nova normativa i els protocols que anaven sortint des de la Generalitat.

El Parc mòbil de bicicletes i el taller de manteniment de motocicletes també s’ha dut a uns quants pobles, entre ells Barberà de la Conca, l’Espluga de Francolí, Pira, Solivella i Vilaverd.

Montblanc que enguany no ha pogut realitzat el Festalateva no s’ha quedat amb els braços plegats, ha proposat els “Dimarts joves” i les “Nits d’estiu” amb un total de 12 propostes molt atractives. Entre elles podem destacar un scape room, el taller de teatre per a joves, el concert amb la Bandarra Street, Arran de terra. Cobla i vi o un espectacle d’acrobàcies amb la Trupe del Trape.

I finalment, altres activitats que s’han dut a terme aquest estiu des de les regidories de Joventut són la presentació dels conte confinat i la Gimcana amb Dracactiu de Pira, l’entrega dels premis del concurs del confinament de Montblanc, el torneig de futbol de Santa Coloma de Queralt o la pujada al Tallat amb observació d’estels a Solivella.