Skip to main content
Notícies

Els alumnes de 3r d’ESO de la comarca reben formació en matèria de Seguretat i primers auxilis

By 13 gener 2021No Comments

El projecte és un dels més veterans de l’Oficina Jove, fa més de 19 anys que s’organitza i capacita als joves en temes de seguretat i de prevenció

L’Oficina Jove de la Conca ha preparat un any més les xerrades sobre els primers auxilis amb l’objectiu d’explicar als alumnes de 3r d’ESO de la comarca les nocions bàsiques de protecció, de seguretat i de primers auxilis.

Les xerrades són impartides, de forma desinteressada, pels Bombers del cos de la Generalitat veïns de l’Espluga de Francolí, Montblanc i de Santa Coloma de Queralt.

Els joves reben coneixements sobre els primers auxilis i alhora aprenen a resoldre possibles accidents que puguin esdevenir-se al seu entorn més proper i quotidià.

A cada una de les xerrades s’expliquen els primers auxilis (Posició Lateral de Seguretat PLS, el tractament de talls i cremades), també s’explica la prevenció i la seguretat (PAS – protegir, avisar i socórrer-, el telèfon d’emergències europeu 112). Aquest any i com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19 els alumnes no podran fer les pràctiques demostratives que es proposaven habitualment, tot i això al final de cada sessió tindrà lloc una demostració sobre la reanimació cardiopulmonar per part dels bombers.

Un total de 9 xerrades tindran lloc a partir d’aquesta setmana i fins a finals del mes de gener a l’Institut Martí l’Humà i al Col·legi MD Serra de Montblanc, a l’Institut Joan Amigó de l’Espluga de Francolí i a l’Institut Joan Segura de Santa Coloma de Queralt.

Leave a Reply