Skip to main content
Notícies

El Ple del Consell Comarcal aprova el Pla comarcal de Joventut 2021-2024

By 22 desembre 2020No Comments

El Pla Comarcal de Joventut de la Conca de Barberà marca les línies estratègiques d’actuació que s’impulsaran des del Consell Comarcal en matèria de Joventut. Ja sigui per portar-les a terme des del mateix Consell Comarcal, a través de l’Àrea de Joventut o de l’Oficina Jove, o en col·laboració amb els ajuntaments de la comarca.

El document s’ha elaborat preveient una situació molt canviant, degut a l’afectació de l’actual pandèmia de la COVID-19.

El Pla comarcal de Joventut marca cinc grans línies d’actuació principals: l’arrelament dels joves a la comarca, la salut, l’ocupació i l’emprenedoria, l’orientació educativa i la mobilitat. Per a aquestes grans línies s’assenyalen un total d’onze objectius a assolir durant el període de vigència del Pla. I també es marquen algunes línies de treball que han de permetre assolir aquests objectius.

Per últim, també es concreten els indicadors que s’hauran de tenir en compte per mesurar el grau d’assoliment d’aquests objectius.

El Pla no concreta actuacions singulars perquè, en la situació tant canviant que estem vivint en aquests moments, és impossible garantir la seva realització. Amb tot, el mateix Pla preveu ja la seva modificació per tal d’anar-lo adaptant a la realitat de cada moment.

El Pla Comarcal de Joventut és una eina de planificació estratègica on, tenint en compte factors molt diversos (com la realitat dels joves de la comarca, les polítiques de joventut que s’hi han portat a terme, els recursos que es dediquen a aquestes actuacions, etc.), es dissenya un conjunt d’actuacions que han contribuir a millorar la vida quotidiana d’aquests joves en el marc del conjunt social de la comarca.

Per a la seva realització, en primer lloc, s’ha analitzat la situació actual dels joves de la Conca de Barberà. També s’ha realitzat una enquesta entre aquestos mateixos joves per conèixer de primera mà les seves necessitats, opinions, problemes i preferències. De forma paral·lela, s’ha examinat les actuacions que en matèria de joventut es portaven a terme a la comarca, bàsicament a través dels ajuntaments, però també per part d’altres ens econòmics o socials.

És a partir d’aquesta diagnosi prèvia que s’han assenyalat els objectius estratègics i operatius que s’han exposat en els apartats anteriors.

El Pla entrarà en vigor a partir del proper mes de gener i la seva vigència s’allargarà fins a finals de l’any 2024. En aquests moments, els ajuntaments de la comarca estan realitzant plans similars, de caire municipal, per a la realització dels qual s’hi està donant suport des de l’Àrea de Joventut del Consell Comarcal.

Leave a Reply