Skip to main content
Notícies

L’exposició dedicada al món de les campanes es podrà visitar a Sarral

By 13 novembre 2023No Comments

L’exposició dedicada al món de les campanes es podrà visitar a Sarral

 

Sarral acollirà del 26 de novembre al 10 de desembre l’exposició “Tocant el cel amb una corda. Les campanes de la Conca de Barberà”. Una iniciativa impulsada pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà i el Museu Comarcal de la Conca de Barberà i que rep el suport de l’Ajuntament de Sarral.

Es tracta d’una exposició dedicada al món de les campanes, que mostra els campanars, campaners i tocs de campana de la Conca de Barberà. Està formada per una dotzena de plafons, un vídeo sobre les persones que toquen les campanes, una antiga matraca  i una petita campana fabricada expressament per a l’exposició, que permetrà a les persones visitants efectuar i reproduir els tocs manuals.

Al llarg d’aquest període l’exposició es podrà visitar a l’església de Santa Maria. El 26 de novembre a les 12 del migdia es farà la inauguració i la visita guiada a l’exposició. L’1 de desembre a les 8 del vespre s’ha programat una xerrada divulgativa d’aquest patrimoni sonor. L’activitat anirà a càrrec de Jesús Martínez, comissari de l’exposició i de l’Antoni Marsal, historiador local.

El 27 i el 28 de novembre s’han programat visites dinamitzades de l’exposició per l’alumnat de l’escola Salvador Ninot.

L’exposició que fins ara ha tingut un gran èxit de visites ja ha estat a Montblanc, Solivella, Passanant i Belltall, l’Espluga de Francolí, Santa Coloma de Queralt, Les Piles, Conesa, Rocafort de Queralt i Blancafort.

Leave a Reply