Skip to main content
Notícies

Sherlock Holmes sabia química, una xerrada per de divulgació experimental química a Vilaverd

By 13 novembre 2023No Comments

Sherlock Holmes sabia química, una xerrada per de divulgació experimental química a Vilaverd

El proper dimarts 21 de novembre Vilaverd acollirà la xerrada expirimental, Sherlock Holmes sabia química. L’activitat s’emmarca en els actes de la setmana ciència i anirà a càrrec de Ricard Boqué, professor del Departament de Química Analítica i Química Orgànica de la URV

Holmes va ser el primer detectiu en utilitzar la química per resoldre assassinats, alhora, amb aquesta eines, va voler mostrar a la societat que de forma racional i analítica, la ciència és una bona aliada per combatre el mal.

A través del personatge literari de Sherlock Holmes es pretén mostrar com la química juga un paper fonamental en el que anomenem “ciència Forense”. Moltes de les històries del famós detectiu creat per Sir Arthur Conana Doyle tenen al mètode científic en general i a la química en particular com a protagonistes. La xerrada introduirà al personatge a través d’algunes de les seves històries més cèlebres.

També es recrearan alguns dels seus experiments. Finalment, es comentaran breument les tècniques més modernes utilitzades en l’anàlisi forense.

 

Es durà a terme al local social de Vilaverd a les 18h i caldrà inscripció prèvia ja que les places són limitades. L’activitat és per a públic familiar. Les inscripcions s’han de fer a l’enllaç: https://ja.cat/VilaverdSetmanadelaciencia23

Aquesta activitat ha estat organitzada per l’Ajuntament de Vilaverd en col·laboració amb l’Oficina Jove de la Conca de Barberà, el programa ComCiència URV dins el Campus Extens de la URV de la Universitat Rovira i Virgili.

Leave a Reply