Skip to main content
Notícies

Conferència divulgativa sobre la salut sexual i reproductiva a Sarral

By 15 novembre 2023No Comments

CONFERÈNCIA DIVULGATIVA SOBRE LA SALUT SEXUAL I REPRODUCTIVA A SARRAL

La xerrada divulgativa s’emmarca en una intensa campanya de divulgació i sensibilització adreçada als joves que impulsa la Fundació La Marató de TV3

 

La salut sexual i reproductiva és un estat de benestar físic, mental i social en relació amb la sexualitat i la reproducció. Un benestar que va més enllà de l’absència de malalties i la capacitat de reproduir-se, i que implica la llibertat, el respecte màxim en tots els sentits, inclosa l’expressió de gènere, la responsabilitat i la informació.

La salut sexual i reproductiva també engloba el conjunt de patologies que afecta més la població, en tots els aspectes i al llarg de tota la vida.

La Marató d’enguany vol posar especial atenció en la necessitat de contemplar la perspectiva de gènere en tots els àmbits de la medicina i de la recerca. En concret, la capacitat de la recerca sobre sexualitat i reproducció incidirà en àmbits tan necessaris com la prevenció, el diagnòstic i el tractament d’aquestes malalties en la ciutadania, posant especial atenció en les dones, el col·lectiu més afectat, amb eines avançades com la intel·ligència artificial o la telemedicina, en totes les especialitats implicades i per mitjà de totes les àrees de la recerca, per a la millora de l’esperança i la qualitat de vida de totes les persones.

A Sarral es durà a terme el 24 de novembre a les 18 hores a la Sala dels baixos de la casa de cultura.

La xerrada, que anirà a càrrec d’un/a professional de la salut, es dura a terme municipis de la Conca de Barberà.

La sensibilització sobre la prevenció en l’àmbit de la salut sexual i reproductiva és cabdal. Per això, La Marató conscienciarà i informarà el jovent, especialment les noies, sobre el fet que aquestes patologies i problemes tenen un efecte profund al llarg de tota la vida. D’altra banda, segons els experts i les expertes, molts problemes que afecten les dones, per la seva especificitat biològica, s’han invisibilitzat o s’han tingut poc en compte al llarg dels segles.

Els tabús, la vergonya, els estigmes i la manca d’informació dificulten la visibilització l’acceptació de moltes malalties i problemes, així com la normalització del dolor.

Les xerrades divulgatives s’emmarquen en una intensa campanya de divulgació i sensibilització adreçada als joves que impulsa la Fundació La Marató de TV3.

Leave a Reply