L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí presenta el programa amb les activitats de Nadal per aquestes festes, que inclou una cinquantena d’actes i/o activitats. Aquesta programació està coordinada per les regidores de ciutadania, educació i cultura, conjuntament amb la tècnica de joventut de l’Oficina Jove de la Conca de Barberà, i hi participen més de 14 entitats i diverses empreses de la població. Skip to main content

L’Espluga de Francolí presenta el programa de Nadal amb una cinquantena de propostes

By 2 desembre 2021No Comments

Les propostes s’inicien aquest divendres 3 de desembre i s’allargaran fins el 8 de gener

 

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí presenta el programa amb les activitats de Nadal per aquestes festes, que inclou una cinquantena d’actes i/o activitats. Aquesta programació està coordinada per les regidores de ciutadania, educació i cultura, conjuntament amb la tècnica de joventut de l’Oficina Jove de la Conca de Barberà, i hi participen més de 14 entitats i diverses empreses de la població.

Els actes començaran el dia 3 de desembre a les 6 de la tarda amb la tradicional encesa de llums, que enguany es farà des de la Rambla Lluís Companys, a la Urbanització Carreras, on els infants de P5 de les escoles Vedruna i Martí Poch premeran el botó que encendrà l’enllumenat nadalenc de l’Espluga de Francolí. L’associació cultural de grallers, gegants i nans participaran a l’encesa de llums i acompanyaran a l’home dels nassos l’últim dia de l’any pels carrers de la vila.

Aquest any també es proposen diverses activitats familiars i juvenils. El dia 5 de desembre es proposa una activitat d’orientació per a les famílies que s’inicia a la plaça de l’Església. El dia 12 tindrà lloc una de les activitats que més agrada als infants; “Anem a buscar el tió”, que aquest any es farà als voltants de l’Ermita de la Santíssima Trinitat. Com a novetat, pels dies 3 i 4 de gener al matí, l’Ajuntament i Drac Actiu ofereixen activitats d’aventura i orientació per a joves d’entre 12 i 30 anys.

L’Escola Municipal de Música oferirà 4 concerts per poder gaudir de la feina que ha fet l’alumnat de l’escola durant aquest primer trimestre. La renovada junta de la Germandat de la Santíssima Trinitat ofereix activitats per a totes les edats i gustos, l’elaboració d’ornaments de Nadal, concerts i la decoració de l’arbre de l’ermita i el pessebre. L’associació juvenil Auvënguen també organitza un seguit d’activitats dirigides al jovent, un concert al pavelló del Casal el dia 18 de desembre, Jam session al bar del Casal amb músics locals, un bingo jove i cinema.

La 7a edició de la cursa de la Llufa, organitzada pel CAE, canvia el recorregut i s’inicia i acaba a la plaça de Sant Isidre. Serà el 19 de desembre a les 11 del matí. Els armats de l’Espluga de Francolí seran els encarregats aquest any d’organitzar la festa de Cap d’Any. La coral Espluguina aquest any torna amb el tradicional concert de Sant Esteve.

Els Pastorets de l’Espluga tornen a l’escenari amb la renovació de les persones que donaran vida als personatges, el dia 25 de desembre i el 2 de gener es representaran al Teatre del Casal.  El Museu de la Vida Rural, com és habitual, ha organitzat un seguit d’activitats i tallers per a totes les edats. L’activitat “el tió ens explica el secrets del bosc”, la inauguració de l’espai LUDOTECA, un concert de Jazz i un tast de vi calent i neules a la guingueta del museu.

Aquest any hi ha 3 empreses que organitzen Casals de Nadal la setmana del 27 al 31 de desembre; l’Hípica Francolí, Drac Actiu i Fem Salut i el CAE Espluguí. L’oferta és per edats compreses entre els 3 i els 12 anys, excepte el que organitza Fem Salut que és per a infants i joves de 10 a 18 anys.

Per la seva banda, l’Espluga FM ràdio i l’Espluga Audiovisual ens faran arribar l’esperit de Nadal a través del 107.4 amb diferents programes i retransmissions especials per aquestes festes. La cavalcada tornarà als carrers de l’Espluga de la mà de la Comissió de Reis. El dia 3 de gener es podrà portar la carta al patge Gregori, demanant hora prèviament i el dia 5 de gener torna la cavalcada amb el recorregut tradicional. També s’han programat un seguit d’espectacles infantils i familiars, al carrer i a la sala Folch i Torres del Casalet.

Les propostes de Nadal s’acabaran el dia 8 de gener amb l’espectacle del MAG LARI al teatre del Casal, les entrades per aquest espectacle ja estan disponibles a través de la plataforma Entrapolis. Es pot consultar el programa de Nadal a l’eBando de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, a les xarxes socials o a l’enllaç següent: https://ja.cat/EsplugaNadal2021

Totes les activitats estan subjectes als possibles canvis de la normativa que puguin venir indicats des del PROCICAT en relació a les mesures de contenció per la propagació de la Covid-19.

Leave a Reply