Skip to main content
Notícies

ES REALITZA LA PRIMERA SESSIÓ DEL FÒRUM JOVE DE VILAVERD

By 3 abril 2024No Comments

ES REALITZA LA PRIMERA SESSIÓ DEL FÒRUM JOVE DE VILAVERD

 

L’Ajuntament de Vilaverd, en col·laboració amb l’Oficina Jove de la Conca de Barberà, ha organitzat un Fòrum Jove per a debatre sobre els temes que més preocupen als joves del municipi.

Enguany l’Ajuntament de Vilaverd té previst elaborar el Pla Local de Joventut 2025-2029. El Pla contindrà totes les actuacions, activitats i projectes en matèria de Joventut que es duran a terme durant aquest període de temps, per tant, és molt important conèixer les necessitats, propostes, opinions i inquietuds del jovent.

Per aquest motiu, s’ha programat dos Fòrums, el primer i adreçat al públic més joves, es va realitzar el passat dimecres 27 de març aprofitant les vacances escolars.

Durant la primera sessió es van realitzar diferents dinàmiques participatives amb l’objectiu de fer sentir la seva veu per analitzar i proposar accions de futur. El jovent va analitzar quines són les causes i les conseqüències del despoblament juvenil als municipis rurals com Vilaverd. Després es va realitzar un pluja de propostes relacionades amb les infraestructures, les activitats i la  participació. La primera sessió treball va ser molt positiva. Paral·lelament també s’ha preparat una enquesta que té com a objectiu promoure la participació, identificar les seves prioritats i preocupacions, avaluar els seus coneixements i actituds i per últim, recollir informació sobre les seves experiències en diversos àmbits, com ara l’escola, la família o el treball. Aquesta acció eina important per a comprendre les seves opinions, experiències i necessitats

La trobada va estar dinamitzada per la tècnica de Joventut de Vilaverd i va comptar amb la presència de l’equip de govern per escoltar les demandes i les propostes.

La segona sessió, està adreçada als majors d’edat  i s’ha programat per divendres 5 d’abril a les 19 h al local de joves.

 

Leave a Reply