Prop d’una vintena d’espluguins van participar al taller sobre aerodinàmica anomenat “Com fer més ràpid un cotxe de competició? Per què volen els avions?” emmarcat en la Setmana de la Ciència 2022 Skip to main content
Notícies

La Setmana de la Ciència porta a les Piles un taller sobre aerodinàmica de cotxes i avions

By 21 novembre 2022No Comments

Prop d’una vintena d’espluguins van participar al taller sobre aerodinàmica anomenat “Com fer més ràpid un cotxe de competició? Per què volen els avions?” emmarcat en la Setmana de la Ciència 2022 que impulsa la Universitat Rovira i Virgili a través de la Unitat de Comunicació de la Ciència, ComCiència.

Es tractava d’un taller experimental per comprendre de manera pràctica i didàctica l’aerodinàmica. Per fer-ho es va parlar del disseny de la aerodinàmica d’un cotxe de competició, a través de conceptes com la resistència a l’aire i la sustentació, fenomen que serveix també per conèixer que fa que un avió voli. Els participants van poder elaborar un túnel de vent casolà, entre d’altres experiments relacionats.

L’activitat que va anar a càrrec del dr. Lluís Vázquez, professor del Departament d’Enginyeria Mecànica de la URV, ha estat organitzada per l’Ajuntament de les Piles i l’Oficina Jove de la Conca de Barberà, en col·laboració amb el Museu de la Vida Rural i la Universitat Rovira i Virgili.

 

   

Leave a Reply