Una quinzena de persones van participar en el taller “Insectes. Descobrint la proteïna del futur” un taller experimental per prendre consciència de la necessitat d’introduir noves fonts de proteïna a la nostra dieta que siguin més sostenibles. Skip to main content
Notícies

La proteïna animal del futur estarà basada en el consum d’insectes

By 21 novembre 2022No Comments

L’Espluga de Francolí ha acollit un taller sobre insectes en el marc de la Setmana de la Ciència

 

Una quinzena de persones, entre infants i adults, van participar en el taller “Insectes. Descobrint la proteïna del futur” que va tenir lloc a les instal·lacions del Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí en el marc de la Setmana de la Ciència 2022 que impulsa la Universitat Rovira i Virgili a través de la Unitat de Comunicació de la Ciència, ComCiència.

Es tractava d’un taller experimental per prendre consciència de la necessitat d’introduir noves fonts de proteïna a la nostra dieta, que siguin més sostenibles i que ens ajudin a mantenir una bona salut. Les investigadores del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV, Maria Descamps i Esther Rodríguez, van explicar que la proteïna d’un insecte té un impacte ambiental molt menys agressiu i és equivalent a la d’origen càrnica. Una altra dada interessant és que no tots els insectes són aptes per l’ús alimentari perquè no s’ha investigat prou i no s’ha homologat el seu consum.

Aquesta activitat ha estat organitzada per la Regidoria de Ciutadania de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i l’Oficina Jove de la Conca de Barberà, en col·laboració amb el Museu de la Vida Rural i la Universitat Rovira i Virgili.

 

 

 

 

Leave a Reply