L’Espluga de Francolí ha acollit un taller sobre insectes en el marc de la Setmana de la Ciència
Una quinzena de persones, entre infants i adults, van participar en el taller “Insectes. Descobrint la proteïna del futur” que va tenir lloc a les instal·lacions del Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí en el marc de la Setmana de la Ciència 2022 que impulsa la Universitat Rovira i Virgili a través de la Unitat de Comunicació de la Ciència, ComCiència.
Es tractava d’un taller experimental per prendre consciència de la necessitat d’introduir noves fonts de proteïna a la nostra dieta, que siguin més sostenibles i que ens ajudin a mantenir una bona salut. Les investigadores del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV, Maria Descamps i Esther Rodríguez, van explicar que la proteïna d’un insecte té un impacte ambiental molt menys agressiu i és equivalent a la d’origen càrnica. Una altra dada interessant és que no tots els insectes són aptes per l’ús alimentari perquè no s’ha investigat prou i no s’ha homologat el seu consum.
Aquesta activitat ha estat organitzada per la Regidoria de Ciutadania de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i l’Oficina Jove de la Conca de Barberà, en col·laboració amb el Museu de la Vida Rural i la Universitat Rovira i Virgili.