Skip to main content
Notícies

Es presenten les propostes sorgides del procés participatiu del jovent de l’Institut de Santa Coloma de Queralt

By 18 maig 2023No Comments

La regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Santa Coloma ha escoltat les propostes elaborades durant el curs, de la mà de l’alumnat de 3r d’ESO

 

El dilluns 15 de maig ha tingut lloc la presentació de les propostes que els i les joves d’entre 14 i 15 anys de l’Institut Joan Segura de Santa Coloma de Queralt han treballat durant el curs, en horari de tutoria, i de la mà de la Cooperativa La Bastida.

 

Les 6 propostes juvenils han estat presentades en el mateix Institut, durant la última sessió del projecte, a la regidoria de Joventut de l’Ajuntament i també a la tècnica mancomunada de joventut. Des d’un mini torneig de waterpolo a la piscina, fins a una diada de festes, una proposta de millora dels equipaments esportius, passant per un cinema a la fresca, i fins i tot la proposta d’instal·lar un paintball.

 

Totes les actuacions presentades han estat fonamentades comptant amb el què els i les joves necessiten per implementar-les.

 

L’objectiu del projecte ha estat el foment de la participació juvenil, la descoberta del teixit associatiu de Santa Coloma de Queralt, la detecció de necessitats de les persones joves i la conscienciació de la seva capacitat com a agents transformadores de l’entorn.

 

En total s’han dut a terme 6 sessions que han consistit en unes dinàmiques a través de l’educació no formal, en que els i les joves participants han pogut explicar les seves inquietuds i necessitats en temes participatius. En un parell de sessions s’ha treballat sobre el teixit associatiu de Santa Coloma, entitat per entitat han anat coneixent-les i han posat en valor el què aporta  cadascuna d’elles al municipi, posant el focus en aquelles on participen més persones joves

 

Aquest projecte elaborat i implementat per la Cooperativa La Bastida i coordinat i gestionat per l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt vol donar resposta a la desvinculació i desarrelament local de les persones joves, especialment les que tenen entre 14 i 16 anys, i que es va detectar des de la regidoria de Joventut del mateix Ajuntament.

 

Leave a Reply