Skip to main content
Notícies

Vilaverd acull la xerrada de divulgació experimental química Holmes sabia química

By 22 novembre 2023No Comments

El passat dimarts 21 de novembre el local social de Vilaverd va acollir la xerrada experimental, Sherlock Holmes sabia química. L’activitat s’emmarca en els actes de la setmana ciència i va anar a càrrec de Ricard Boqué, professor del Departament de Química Analítica i Química Orgànica de la URV.

Holmes va ser el primer detectiu en utilitzar la química per resoldre assassinats, alhora, amb aquesta eines, va voler mostrar a la societat que de forma racional i analítica, la ciència és una bona aliada per combatre el mal.

A través del personatge literari de Sherlock Holmes el professor Ricard Boqué va mostrar com la química juga un paper fonamental en el que anomenem “ciència Forense”. Moltes de les històries del famós detectiu creat per Sir Arthur Conana Doyle tenen el mètode científic en general i la química en particular com a protagonistes.

Durant la xerrada es va recrearan alguns dels experiments més coneguts del personatge. Finalment, també es van utilitzar les tècniques lumíniques que s’utilitzen en l’anàlisi forense.

Aquesta activitat ha estat organitzada per l’Ajuntament de Vilaverd en col·laboració amb l’Oficina Jove de la Conca de Barberà, el programa ComCiència URV dins el Campus Extens de la URV de la Universitat Rovira i Virgili.

Leave a Reply