Skip to main content
Notícies

Vimbodí i Poblet acull el camp de treball “Recuperem els tresors amagats del pati de l’antiga escola”

By 3 juliol 2024No Comments

Hi estan participant prop de 25 joves d’arreu de Catalunya

Vimbodí i Poblet està acollint el camp de treball “Recuperem els tresors amagats del pati de l’antiga escola” la primera quinzena de juliol de 2024. Hi estan participant prop de 25 joves de 14 a 17 anys que han vingut d’arreu de Catalunya.

L’objectiu tècnic del camp de treball és netejar i recuperar el pati de l’antic Convent i el mapa de rius i muntanyes de la península esculpit en roca i actualment cobert de matolls i deixalles. L’antic convent de les Monges, que havia sigut patrimoni de titularitat privada, es va cedir l’any 2023 a l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet. Es tracta d’un edifici de grans dimensions construït l’any 1902 per la família Gil Moreno, que va servir durant generacions com a escola, primer per a noies i més endavant com a centre mix sota l’administració de les Germanes Carmelites Missioneres Teresianes.

En l’àmbit pedagògic es vol sensibilitzar la població envers el patrimoni local, dinamitzar la vida del poble i donar a conèixer la cultura i tradició del municipi als participants. Per aquest motiu, el jovent podrà conèixer espais tan singulars com el Monestir de Poblet, el Museu i Forn del Vidre, el Castell de Milmanda, el jaciment del Molí del Salt o la tasca que es desenvolupa al Paratge Natural d’Interès Nacional de les Muntanyes de Prades (PNIN), entre altres activitats lúdiques.

El camp de treball ha estat organitzat per l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet que gestionarà la tasca tècnica i la Fundació Escolta Josep Carol que s’ocuparà de la part pedagògica. El camp de treball s’està realitzant amb la col·laboració de l’Oficina Jove de la Conca de Barberà i el suport de la Direcció General de Joventut.

Leave a Reply