Skip to main content
Notícies

Taller de prehistòria “Quan els collarets parlen” a Les Piles

By 26 juny 2024No Comments

Anirà a càrrec d’Andrea Alías, divulgadora i arqueòloga de l’IPHES

El pròxim dimarts 2 de juliol, a 2/4 de 7 de tarda, al local social de Les Piles, tindrà lloc el taller de prehistòria “Quan els collarets parlen”. Anirà a càrrec d’Andrea Alías, divulgadora i arqueòloga de l’IPHES.

L’activitat consistent en una demostració sobre la prehistòria, està centrada en les troballes d’ornaments personals emprats en vestir i en els rituals. Durant l’activitat el públic podrà veure i manipular rèpliques arqueològiques i fòssils de la prehistòria.

Una imatge que tenim de la prehistòria acostuma a ser d’una persona, a penes vestida, amb un tros de pell d’animal lligada, cabells despentinats i descalços. Però la realitat és molt diferent, les persones que es dediquen a l’arqueologia han descobert evidències d’ornaments i robes prehistòriques molt complexes. Per exemple, La Madeleine un nen portava un conjunt amb més de 1500 petxines!

En aquest taller es podrà descobrir com eren els nostres avantpassats, el seu aspecte, la seva moda i la creativitat.

Durant el taller utilitzaran petxines, denes d’os i pigments prehistòrics per crear un collar. A través de tècniques d’arqueologia experimental, es coneixerà com era el nostre passat.

“Quan els collarets parlen” és organitzat per l’Institut de Paleoecologia Humana i Evolució Social, l’Oficina Jove de la Conca de Barberà i l’Ajuntament de Les Piles.

Leave a Reply