Skip to main content
Notícies

Sarral acollirà una de les sessions divulgatives per La Marató de TV3

By 9 novembre 2022No Comments

Serà aquest pròxim divendres 11 de novembre a les 18 hores a la sala inferior de la biblioteca

Sarral serà seu en el cicle de sessions divulgatives per La Marató de TV3, enguany dedicada a la Salut cardiovascular. Tindrà lloc divendres 11 de novembre a les 18 hores a la sala inferior de la biblioteca.

Les malalties cardiovasculars poden afectar diferents òrgans del cos, sobretot les artèries del cor i el cervell, però tenen relació amb tot l’organisme i comparteixen els mateixos factors de risc. Hi ha moltes malalties que afecten la salut cardiovascular. Les més greus són la insuficiència cardíaca, l’infart de miocardi, l’ictus i la mort sobtada. Són la primera causa d’ingrés hospitalari. I l’ictus és el principal factor de discapacitat a llarg termini. Amb les malalties cardiovasculars cada segon compta. La intervenció a temps pot salvar vides. Malgrat que els últims anys ha millorat molt el coneixement científic, els experts preveuen que aquest tipus de patologies continuaran augmentant, sobretot entre les persones de menys de 50 anys. La majoria de malalties del sistema cardiovascular són degudes a factors de risc coneguts, com la hipertensió arterial, el colesterol, la diabetis o el tabaquisme, entre altres. Però encara hi ha moltes causes que es desconeixen, només se sap que algunes tenen factors genètics i hereditaris. Gràcies a la recerca en salut cardiovascular, es podrà avançar en la prevenció, reduir el temps de diagnòstic, i comptar amb tècniques quirúrgiques menys invasives i tractaments a mida.

L’objectiu és aconseguir reduir al màxim la mortalitat i que els pacients visquin més anys i amb més qualitat de vida.

Les sessions divulgatives per la Marató de TV3 estan organitzades per la fundació de la Marató, l’ajuntament de Sarral, l’Oficina Jove de la Conca de Barberà i la Direcció General de Joventut

 

Leave a Reply