Skip to main content
Uncategorized

Pira presenta el vídeo intergeneracional de recuperació de la memòria oral “Comerços i oficis, què hi havia?”

By 18 juliol 2023No Comments

Les gravacions van tenir lloc durant el mes d’abril amb la participació de la gent gran i el jovent de la població

El proper divendres 28 de juliol, a les 7 de la tarda, al Centre Històric de Pira, tindrà lloc la presentació del vídeo participatiu intergeneracional enregistrat durant la Setmana Santa sobre la recuperació de la memòria oral de la gent gran de Pira pel que fa als comerços i als oficis que hi havia antigament.

A l’acte hi assistiran les persones grans protagonistes del vídeo així com les persones joves que van entrevistar-les.

Durant els primers dies de Setmana Santa es van enregistrar les entrevistes realitzades pel jovent de Pira a la gent gran del poble per tal de recuperar la memòria oral. Hi van participar una vintena de persones entre joves i grans.

El vídeo serà entregat a l’Arxiu comarcal per ser consultat.

L’Ajuntament de Pira, el Museu Comarcal i l’Oficina Jove de la Conca han treballat conjuntament i coordinadament per tirar endavant el projecte.

El treball de recuperació de la memòria oral forma part del projecte de l’Oficina Jove iniciat fa anys a Pira “Aprenem Junts” que vol ser un espai d’intercanvi d’experiències vitals entre persones grans i persones joves de Pira.

Després de l’acte de presentació del vídeo i a la pl. 1 d’octubre tindrà lloc un tradicional torneig de bitlles catalanes.

 

Leave a Reply