Skip to main content
Notícies

Més de 200 alumnes de 3r d’ESO reben formació sobre els primers auxilis

By 10 febrer 2023No Comments

S’han dut a terme un total de 9 xerrades als centres de secundària de la comarca durant el mes de gener i febrer

Dimarts 7 de febrer s’ha dut a terme la última de les 9 xerrades sobre prevenció i primers auxilis que han estat impartides, de forma desinteressada, pels Bombers del cos de la Generalitat i personal sanitari del SEM, veïns de l’Espluga de Francolí, Sarral, Montblanc i Santa Coloma de Queralt.

L’alumnat de 3r d’ESO dels centres de secundària de la comarcal han rebut nocions de primers auxilis i han après a resoldre possibles accidents que puguin esdevenir-se al seu entorn més proper i quotidià.
A cada una de les xerrades s’han explicat primers auxilis (Posició Lateral de Seguretat PLS, el tractament de talls i cremades), també sobre la prevenció i la seguretat (PAS – protegir, avisar i socórrer-, el telèfon d’emergències europeu 112). Els alumnes al final de cada sessió han practicat la reanimació cardiopulmonar amb el suport dels ninos específics per la pràctica.

L’Oficina Jove de la Conca ha organitzat aquestes xerrades conjuntament amb l’Institut Martí l’Humà de Montblanc, el Col•legi MD de la Serra de Montblanc, l’Institut Joan Segura de Santa Coloma de Queralt i l’Institut Joan Amigó de l’Espluga, amb l’objectiu de capacitar al seu alumnat en les nocions bàsiques de prevenció, de seguretat i de primers auxilis.

Leave a Reply