Skip to main content
Notícies

L’institut Joan Segura de Santa Coloma acull dues xerrades de Primers auxilis

By 19 gener 2021No Comments

Continuen les xerrades sobre els primers auxilis que l’Oficina Jove de la Conca ha organitzat conjuntament amb els bombers de la comarca amb l’objectiu d’explicar als alumnes de 3r d’ESO les nocions bàsiques de protecció, de seguretat i de primers auxilis. Aquesta setmana se n’han realitzat tres, una a l’Institut Martí l’Humà de Montblanc i dues més a l’Institut Joan Segura de Santa Coloma de Queralt.

Els joves reben coneixements sobre els primers auxilis i alhora aprenen a resoldre possibles accidents que puguin esdevenir-se al seu entorn més proper i quotidià.

A cada una de les xerrades s’expliquen els primers auxilis (Posició Lateral de Seguretat PLS, el tractament de talls i cremades), també s’explica la prevenció i la seguretat (PAS – protegir, avisar i socórrer-, el telèfon d’emergències europeu 112). Aquest any i com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19 els alumnes no podran fer les pràctiques demostratives que es proposaven habitualment, tot i això al final de cada sessió tindrà lloc una demostració sobre la reanimació cardiopulmonar per part del bombers.

Les xerrades van començar la setmana passada i en total se’n faran 9. Aquestes tenen lloc a l’Institut Martí l’Humà i al Col·legi MD Serra de Montblanc, a l’Institut Joan Amigó de l’Espluga de Francolí i a l’Institut Joan Segura de Santa Coloma de Queralt.

Leave a Reply