Skip to main content
Notícies

L’exposició dedicada al món de les campanes es podrà visitar a Vilaverd

By 19 gener 2024No Comments

L’exposició dedicada al món de les campanes es podrà visitar a Vilaverd

 

Vilaverd acollirà del 26 de gener a l’11 de febrer l’exposició “Tocant el cel amb una corda. Les campanes de la Conca de Barberà”. Una iniciativa impulsada pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà i el Museu Comarcal de la Conca de Barberà i que rep el suport de l’Ajuntament de Vilaverd.

Es tracta d’una exposició dedicada al món de les campanes, que mostra els campanars, campaners i tocs de campana de la Conca de Barberà. Està formada per una dotzena de plafons, un vídeo sobre les persones que toquen les campanes, una antiga matraca  i una petita campana fabricada expressament per a l’exposició, que permetrà a les persones visitants efectuar i reproduir els tocs manuals.

Al llarg d’aquest període l’exposició es podrà visitar a l’església de Sant Martí de Vilaverd. Divendres 26 de gener a les 8 de la tarda es farà la inauguració i la visita guiada a l’exposició. L’endemà, dissabte 27 de febrer, de les quatre a les 6 de la tarda s’han programat diferents pujades al campanar. A les set, es farà una xerrada divulgativa d’aquest patrimoni sonor  i de l’església. Anirà a càrrec de Jesús Martínez, comissari de l’exposició i, Martí Torell, historiador local.

El 31 de gener s’han programat visites dinamitzades de l’exposició per l’alumnat de l’escola.

L’exposició que fins ara ha tingut un gran èxit de visites ja ha estat a Montblanc, Solivella, Passanant i Belltall, l’Espluga de Francolí, Santa Coloma de Queralt, Les Piles, Conesa, Rocafort de Queralt, Blancafort i Sarral. Aquest primer trimestre de l’any es podrà visitar a Vimbodí i Poblet, Vilaverd, Barberà de la Conca i Pira.

Leave a Reply