Skip to main content
Notícies

Les Piles, coneix quins són els factors que regulen aquests rellotges biològics a través del professor Gerard Aragonès

By 29 gener 2024No Comments

Les Piles, coneix quins són els factors que regulen aquests rellotges biològics a través del professor Gerard Aragonès

 

El passat diumenge 28 de gener Les Piles va acollir la xerrada Què en saps dels rellotges biològics?  L’activitat forma part de les accions divulgatives de la setmana de la ciència 2023 i després, d’haver de suspendre el passat mes de novembre, s’ha repogramat de nou aquest gener.

La xerrada va anar a càrrec de Gerard Aragonès Bargalló, professor de Nutrició Molecular i investigador del Grup de Recerca en Nutrigenòmica del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.  Durant la sessió, es va explicar que les persones tenim uns rellotges biològics que permeten adaptar els processos interns del nostre cos al moment del dia i a l’estació de l’any en la qual ens trobem. Una alteració d’aquests rellotges biològics es relaciona amb un augment del risc de patir certes malalties. Les persones que van assistir van descobrir els factors que regulen aquests rellotges i quins hàbits alimentaris poden ajudar-nos a “posar en hora” aquesta maquinària biològica.

Aquesta activitat ha estat organitzada per l’Ajuntament de Les Piles en col·laboració amb l’Oficina Jove de la Conca de Barberà, el programa ComCiència URV dins el Campus Extens de la URV de la Universitat Rovira i Virgili.

 

Leave a Reply