Skip to main content
Notícies

Gran expectació a la presentació del vídeo intergeneracional de recuperació de la memòria oral de Pira“Comerços i oficis, què hi havia?”

By 9 agost 2023No Comments

Les gravacions van tenir lloc durant el mes d’abril amb la participació de la gent gran i el jovent de la població

Divendres 28 de juliol, a les 7 de la tarda, al Centre Històric de Pira, va tenir lloc la presentació del vídeo participatiu intergeneracional enregistrat durant la Setmana Santa sobre la recuperació de la memòria oral de la gent gran de Pira pel que fa als comerços i als oficis que hi havia antigament.

Més de 60 persones van assistir a l’acte de presentació i visionat de la pel·lícula, entre elles les persones grans protagonistes del vídeo així com les persones joves que van entrevistar-les. Una vegada acabada la presentació les regidores de Benestar Social i de Joventut de l’Ajuntament de Pira van fer entrega a les persones que van participar, grans i joves, del dispositiu on contenia el vídeo.

Properament aquest vídeo editat per la Jordina Moix serà entregat a l’Arxiu comarcal per ser consultat.

En acabar l’acte i a la pl. 1 d’octubre  va tenir lloc el  tradicional torneig de bitlles catalanes. Els més grans ensenyaven als infants i joves a jugar-hi.

L’Ajuntament de Pira, el Museu Comarcal i l’Oficina Jove de la Conca han treballat conjuntament i coordinadament per tirar endavant el projecte. En el treball de recuperació de la memòria oral s’expliquen dels comerços i oficis que hi havia a Pira i que les persones que van participar al projecte tenien present a la seva experiència de vida.

 

Leave a Reply