Skip to main content
Notícies

El jovent d’entre 14 i 15 anys de Santa Coloma de Queralt presenta les propostes sorgides del procés participatiu

By 30 abril 2024No Comments

La regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Santa Coloma ha escoltat les propostes elaborades durant el curs de la mà l’alumnat de 3r d’ESO

 

Divendres 26 d’abril, la sala de plens de l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt ha acollit la presentació de les propostes que els i les joves d’entre 14 i 15 anys de l’Institut Joan Segura de Santa Coloma de Queralt han treballat durant el curs, en horari de tutoria, i de la mà de la Cooperativa La Bastida.

 

Les 6 propostes juvenils han estat exposades pels grups de jovent davant de la regidora de Joventut, Berta Navarro, del primer tinent d’Alcalde, Pep Navarro, i de la tècnica de Joventut mancomunada. Des d’un festival de música i d’un joc d’estratègia, passant per un concurs de plats,  una proposta de gimcana nocturna, i una proposta de partit de llegendes del futbol, també una proposta d’un imserso per a joves i fins i tot una d’instal·lar un skatepark.

 

Totes les actuacions presentades han estat fonamentades comptant amb el que els i les joves necessiten per implementar-les.

 

El compromís ha estat tant per part del consistori com per part del jovent que s’hi anirà treballant per tal que es puguin fer efectives les propostes, algunes a curt termini i d’altres més endavant.

 

L’objectiu del projecte de participació ha estat el foment de la participació juvenil, la descoberta del teixit associatiu de Santa Coloma de Queralt, la detecció de necessitats de les persones joves i la conscienciació de la seva capacitat com a agents transformadores de l’entorn.

 

En total s’han dut a terme 6 sessions que han consistit en unes dinàmiques a través de l’educació no formal, en que els i les joves participants han pogut explicar les seves inquietuds i necessitats en temes participatius. En un parell de sessions s’ha treballat sobre el teixit associatiu de Santa Coloma, entitat per entitat han anat coneixent-les i han posat en valor el què aporta  cadascuna d’elles al municipi, posant el focus en aquelles on participen més persones joves

 

Aquest projecte elaborat i implementat per la Cooperativa La Bastida i coordinat i gestionat per l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt vol donar resposta a la desvinculació i desarrelament local de les persones joves, especialment les que tenen entre 14 i 16 anys, i que es va detectar des de la regidoria de Joventut del mateix Ajuntament.

Leave a Reply