Les xerrades divulgatives s’emmarquen en una intensa campanya de divulgació i sensibilització adreçada als joves que impulsa la Fundació La Marató de TV3. Aniran a càrrec d’un/a professional de la salut voluntari/a i es duran a terme a nou municipis de la Conca de Barberà. Skip to main content
Notícies

Conferències divulgatives sobre les malalties cardiovasculars a la Conca de Barberà

By 17 novembre 2022novembre 25th, 2022No Comments

Les xerrades divulgatives s’emmarquen en una intensa campanya de divulgació i sensibilització adreçada als joves que impulsa la Fundació La Marató de TV3.

 

En motiu de la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio que enguany compleix la seva 31a edició, s’organitzen xerrades divulgatives a alguns municipis de la Conca de Barberà per acostar a la població la realitat mèdica i humana de les malalties cardiovasculars, la principal causa de mort als països desenvolupats i un dels problemes actuals de salut pública més rellevants.

La xerrada, que aniran a càrrec d’un/a professional de la salut voluntari/a, es duran a terme a deu municipis de la Conca de Barberà. Les pròximes sessions tindran lloc els dies:

  • 26 de novembre a les 18.00 h a la sala gran del Casal de Vilanova de Prades
  • 2 de desembre a ls 18.00 h al local Social de Vilaverd
  • 2 de desembre a ls 18.00 h a Cal Mateu a Solivella
  • 3 de desembre a les 18.00 h a la sala del Cafè de les Piles
  • 6 de desembre a les 18.00 h a la sala Polivalent de Vallclara
  • 9 de desembre a les 19.00 h al teatre del Foment de Vimbodí i Poblet
  • 10 de desembre a les 18.00 h al local Social de Blancafort
  • 16 de desembre a les 18.00 h al local Social de Pira
  • 14 de desembre a les 18.00 h a l’Auditori Carulla Font de l’Espluga de Francolí
  • 17 de desembre a les 18.00 h al local Cultural de Rocafort de Queralt

Les xerrades divulgatives s’emmarquen en una intensa campanya de divulgació i sensibilització adreçada als joves de Catalunya que impulsa la Fundació La Marató de TV3. Estan organitzades per les entitats juvenils dels municipis, els ajuntaments i l’Oficina Jove de la Conca de Barberà.

Aquesta activitat ja s’ha dut a terme a Sarral i a Barberà de la Conca al llarg del mes de novembre.

El programa televisiu la Marató de Tv3 tindrà lloc el diumenge, 18 de desembre al llarg de 15 hores de directe.

 

Malalties cardiovasculars

(Font: Fundació la Marató de TV3)

Les malalties cardiovasculars, que inclouen les que afecten el cor i el sistema vascular –artèries i venes– són la principal causa de mort als països desenvolupats: segons dades de l’Organització Mundial de la Salut, van causar prop de 18 milions de morts el 2019, que representen el 32% del total de defuncions mundials. Aquestes xifres de mortalitat se sumen al seu caràcter crònic, fet que impacta directament sobre la qualitat de vida dels pacients i genera dependència, risc de complicacions i uns costos sanitaris i socioeconòmics molt elevats. Tot això les converteix en el principal problema actual de salut pública.

Hi ha moltes malalties que afecten la salut cardiovascular. Les més freqüents, entre d’altres, són la hipertensió arterial, l’arteriosclerosi, l’angina de pit, l’infart de miocardi, la insuficiència cardíaca i l’accident cerebrovascular o ictus. Algunes d’aquestes malalties no tenen símptomes i la mort sobtada pot ser-ne la primera manifestació.

Leave a Reply