Skip to main content
Notícies

Una trentena de famílies reben eines educatives d’abordatge de les relacions sanes

By 29 maig 2024No Comments

Es tracta de la cinquena edició del programa Emociona’t de l’Oficina Jove

Aquest dimecres 29 de maig a la tarda va tenir lloc a la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles de Montblanc la primera activitat del programa Emociona’t de l’Oficina Jove i que consistia en una xerrada per a les famílies amb fills i filles en l’etapa de l’adolescència amb l’objectiu de donar eines educatives per l’abordatge de les relacions sanes.

Sota el nom “L’educació en l’afectivitat i la sexualitat”, una trentena de famílies van participar en l’activitat. Marta Maynar, metgessa experta en l’etapa de l’adolescència dins l’àmbit de les relacions afectives i sexuals va escoltar a les famílies participants tot generant debat i aportant contingut educatiu a la xerrada.

El programa Emociona’t de l’Oficina Jove de la Conca arriba aquest any a la cinquena edició i planteja activitats d’empoderament i habilitats assertives d’educació adreçades a les famílies, a les persones joves i als i les professionals que eduquen.

La segona activitat adreçada als i a les professionals de l’educació, monitors/es i directors/es de lleure, mestres, professorat i educadors/es, consistirà en un curs monogràfic de 4 hores de durada sobre “L’educació emocional per a l’abordatge de relacions sanes: educació i sexualitat, a quina edat comencem a parlar de sexe als a /les nostres educands?”.  Es preveu realitzar durant el mes d’octubre.

La formació anirà a càrrec d’Anna Sirisi, pedagoga, i de Julia Roldan, integradora social i formadora de formadors. Les dues són monitores expertes en educació sexual amb perspectiva de gènere de l’Escola de l’Esplai de Tarragona.

La tercera i última acció adreçada a les persones joves també tindrà lloc al mes d’octubre i consistirà en dues sessions de treball motivacional sobre la gestió de les emocions i la construcció del projecte de vida.

Leave a Reply