Skip to main content
Notícies

Pira recupera la memòria oral de la gent gran de Pira en un projecte participatiu amb joves

By 30 març 2023No Comments

 

La idea parteix de la visita cultural guiada sobre els comerços i oficis realitzada l’estiu passat

 

L’Ajuntament de Pira, el Museu Comarcal i l’Oficina Jove de la Conca estan treballant coordinadament per tirar endavant el projecte de recuperació de la memòria oral de Pira pel què fa els comerços i oficis que hi havia a Pira antigament.

La idea va sorgir durant la visita cultural guiada del projecte “Aprenem Junts” que va tenir lloc l’estiu passat en què les persones grans amb el suport de la historiadora de Pira, M. Serra Orpinell, explicaven al públic en general i de retruc a les persones joves tota l’activitat comercial que hi havia antigament a Pira.

Els dies 3, 4  i 5 d’abril tindran lloc les gravacions de les entrevistes a la gent gran, aquestes realitzades per les persones joves de Pira interessades i amb el suport del Museu Comarcal de la Conca de Barberà. A l’estiu sortirà a la llum tot el treball realitzat amb el suport d’un vídeo que serà entregat a l’Arxiu comarcal per ser consultat.

El treball de recuperació de la memòria oral forma part del projecte de l’Oficina Jove iniciat fa anys a Pira “Aprenem Junts” que vol ser un espai d’intercanvi d’experiències vitals entre persones grans i persones joves de Pira.

Leave a Reply