Skip to main content
Notícies

Més de 200 alumnes de 3r d’ESO reben formació sobre prevenció i primers auxilis

By 27 febrer 2024No Comments

S’han dut a terme un total de 10 xerrades als centres de secundària de la comarca durant els mesos de gener i febrer

 

Divendres 23 de febrer s’ha dut a terme la última de les 10 xerrades sobre prevenció i primers auxilis que han estat impartides, de forma desinteressada, pels Bombers del cos de la Generalitat i personal sanitari del SEM, veïns de l’Espluga de Francolí, Sarral, Montblanc i Santa Coloma de Queralt.

L’alumnat de 3r d’ESO dels centres de secundària de la comarcal  han rebut nocions de primers auxilis i han après a resoldre possibles accidents que puguin esdevenir-se al seu entorn més proper i quotidià. Aquest any també han rebut aquestes nocions de primers auxilis l’alumnat del Cicle formatiu de Grau Mitjà d’Atenció a la dependència.

A cada una de les xerrades s’han explicat primers auxilis (Posició Lateral de Seguretat PLS, el tractament de talls i cremades), també sobre la prevenció i la seguretat (PAS – protegir, avisar i socórrer-, el telèfon d’emergències europeu 112). Els alumnes al final de cada sessió han practicat el massatge cardíac amb el suport dels ninos específics per la pràctica i com manejar el DEA amb un aparell especial per a fer pràctiques.

L’Oficina Jove de la Conca ha organitzat aquestes xerrades conjuntament amb l’Institut Martí l’Humà de Montblanc, el Col·legi MD de la Serra de Montblanc, l’Institut Joan Segura de Santa Coloma de Queralt i l’Institut Joan Amigó de l’Espluga, amb l’objectiu de capacitar al seu alumnat en les nocions bàsiques de prevenció, de seguretat i de primers auxilis.

 

Leave a Reply