Skip to main content
Notícies

Més de 180 alumnes de 3r d’ESO reben formació sobre seguretat, prevenció i primers auxilis

By 17 març 2022No Comments

Més de 180 alumnes de 3r d’ESO s’han format, al llarg d’aquestes setmanes, en la prevenció i els primers auxilis.

Un total de vuit xerrades fetes als centres de secundària de la comarca han estat impartides, de forma desinteressada, pels Bombers del cos de la Generalitat i personal sanitari del SEM, veïns de l’Espluga de Francolí, Sarral, Montblanc i Santa Coloma de Queralt.

Els joves han rebut nocions de primers auxilis i han après a resoldre possibles accidents que puguin esdevenir-se al seu entorn més proper i quotidià.

A cada una de les xerrades s’han explicat primers auxilis (Posició Lateral de Seguretat PLS, el tractament de talls i cremades), també sobre la prevenció i la seguretat (PAS – protegir, avisar i socórrer-, el telèfon d’emergències europeu 112). Els alumnes al final de cada sessió han practicat la reanimació cardiopulmonar amb el suport dels ninos específics per la pràctica.

El Conseller Comarcal de Joventut, Eduard Saltó va assistir en una de les xerrades i va destacar la importància de continuar apostant per les xerrades tant per l’interès mostrat per part de l’alumnat i professorat com pel contingut de prevenció i seguretat que els professionals tansmeten als i les joves.

L’Oficina Jove de la Conca ha organitzat aquestes xerrades conjuntament amb l’Institut Martí l’Humà de Montblanc, el Col·legi MD de la Serra de Montblanc, l’Institut Joan Segura de Santa Coloma de Queralt i l’Institut Joan Amigó de l’Espluga, amb l’objectiu de capacitar als alumnes de 3r d’ESO de la comarca en les nocions bàsiques de prevenció, de seguretat i de primers auxilis.

Leave a Reply