Skip to main content
Notícies

L’Oficina Jove de la Conca de Barberà realitza sessions d’orientació educativa i laboral als instituts de la comarca

By 11 març 2021No Comments

Les sessions, que combinen el format presencial i virtual, es divideixen en dues parts, la d’orientació laboral i la d’orientació educativa. Pel que fa a l’orientació laboral, s’ofereixen recursos per trobar feina, les borses de treball a les quals es pot recórrer o què és un currículum i com elaborar-lo. Pel que fa a l’orientació educativa, s’exposen les diferents opcions formatives tant a dins com a fora de la comarca.

Diversos instituts de la comarca s’han sumat a aquesta iniciativa, que pretén oferir tots els recursos i tot el ventall d’opcions als alumnes que acaben l’educació obligatòria. Així, es realitzaran sessions d’orientació laboral i educativa als alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Mare de Déu de la Serra de Montblanc i a l’institut Joan Amigó i Callau de l’Espluga de Francolí. A més, també es farà una sessió d’orientació laboral al 2n curs del Cicle Formatiu de Manteniment electromecànic que porta a terme l’Institut Martí l’Humà de Montblanc.

També es faran sessions més continuades de formació i orientació laboral i educativa als alumnes de 4t d’ESO  de la Unitat d’Escolarització Compartida de Concactiva i als alumnes que cursen 4t d’ESO del grup Iniciem de l’Institut Joan Segura i Valls, amb l’objectiu d’empoderar-los per la sortida laboral i que coneguin totes les eines que existeixen per trobar feina, així com el mercat laboral de la Conca de Barberà.

Aquestes accions s’emmarquen dins del programa Referent d’Ocupació Juvenil i tenen per objectiu no només donar a conèixer el servei, sinó també consolidar el treball amb els agents d’educació del territori i poder orientar als joves per tal que sàpiguen escollir el camí amb totes les eines necessàries i tota la informació al seu abast tot fent acompanyament en la transició escola – treball.

Leave a Reply