Skip to main content
Notícies

L’exposició dedicada al món de les campanes es podrà visitar al castell Barberà de la Conca

By 19 febrer 2024No Comments

L’exposició dedicada al món de les campanes es podrà visitar al castell Barberà de la Conca

 

Barberà de la Conca acollirà del 23 al 29 de febrer l’exposició “Tocant el cel amb una corda. Les campanes de la Conca de Barberà”. Una iniciativa impulsada pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà i el Museu Comarcal de la Conca de Barberà i que rep el suport de l’Ajuntament de Barberà de la Conca.

Es tracta d’una exposició dedicada al món de les campanes, que mostra els campanars, campaners i tocs de campana de la Conca de Barberà. Està formada per una dotzena de plafons, un vídeo sobre les persones que toquen les campanes, una antiga matraca  i una petita campana fabricada expressament per a l’exposició, que permetrà a les persones visitants efectuar i reproduir els tocs manuals.

A diferència dels altres municipis i tenint en compte la situació que l’esquerda ha provocat a l’església, l’exposició s’instal·larà i es podrà visitar a la capella del castell templer.

Prèviament a la inauguració, dimarts 20 de febrer a les sis de la tarda, s’ha programat una xerrada divulgativa per donar a conèixer la història de l’església i el seu patrimoni sonor. Anirà  a càrrec de Jesús Martínez, comissari de l’exposició i, Joan Fuguet, historiador de l’art.

Divendres 23 de febrer a dos quarts de set de la tarda es farà la inauguració i la visita guiada a l’exposició. Com en d’altres pobles, l’alumnat de l’escola també farà una visita dinamitzada a l’exposició.

L’exposició que fins ara ha tingut un gran èxit de visites ja ha estat a Montblanc, Solivella, Passanant i Belltall, l’Espluga de Francolí, Santa Coloma de Queralt, Les Piles, Conesa, Rocafort de Queralt, Blancafort, Sarral, Vimbodí i Poblet i Vilaverd.

 

Leave a Reply