El programa Referents d’Ocupació Juvenil té l’objectiu de facilitar la transició de les persones joves des del sistema educatiu al sistema laboral i/o ocupacional i fomentar-ne la continuïtat formativa.

És un programa subvencionat pel SOC que, a través del treball en xarxa i transversal dels diferents agents que treballen amb persones joves, ofereix els recursos més adequats en funció de les seves necessitats personals i/o socials de cada jove.

A qui va dirigit?

Joves d’entre 16 i 29 anys amb o sense documentació (DNI, NIE, Passaport, TSI, sense papers).

Què fem?

Informació, orientació i acompanyament a joves, de manera individual o grupal, amb l’objectiu de facilitar el seu retorn al sistema educatiu, la inserció laboral, o l’accés a altres recursos ocupacionals

Reforçar i completar el treball en xarxa, a partir de la relació amb els serveis i professionals de l’àmbit educatiu, serveis socials, joventut, promoció econòmica (Concactiva) i d’altres agents del territori, per tal d’identificar els recursos d’orientació de la comarca i concretar vies de derivació de joves.

Com ho fem?

Mitjançant entrevistes individuals per treballar els interessos dels i les joves així com eines i estratègies per a la recerca de feina mitjançant orientació, assessorament i acompanyament.

Atenció col·lectiva:

 • Xerrades informatives
 • Tallers de competències transversals:
  • Coneixes quins recursos hi ha a la comarca?
  • Sé el que vull? Em conec prou?
  • Fem el CV? El millorem?
  • Connecta’t per trobar feina
  • Posa’t a prova! Processos de selecció.

Orientació laboral/educativa als últims cursos dels centres de secundària

Treball amb xarxa, colze a colze, amb altres agents de la comarca.

Contacta amb nosaltres!

La nostra Tècnica Referent d’Ocupació Juvenil és la Gemma Torrelles. La podeu trobar a l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Conca de Barberà.